МОЯ КРАЇНА – УКРАЇНА!

Із метою патріотичного виховання молоді Миколаївського національного аграрного університету, 5 травня 2023 року куратором академічної групи ВМ 2/1 Тетяною ЛУМЕДЗЕ було проведено кураторську годину на тему: «Моя країна – Україна».

Здобувачі вищої освіти під час заходу презентували матеріал, який розпочався з того, що кожна людина з великою любов’ю згадує те місце, де вона народилася й виросла. Для одних – це велике місто, для інших – мале село, але всі люди люблять свою малу Батьківщину. Коли скласти маленькі батьківщини кожного з нас, вийде велика країна – Україна. Це велика держава в Європі, у якій переважну більшість населення становлять українці.

Студентство наголосило, що історія України – це історія народу, який упродовж багатьох років боровся за свою свободу та незалежність. Свобода – можливість робити вибір відповідно до своїх бажань та інтересів із дотриманням чинних законів, не обмежуючи свободу і права інших людей.

Державна мова України – одна з наймилозвучніших мов світу. Упродовж віків вона гартувалася та збагачувалася, її розвитку сприяла творчість письменників, науковців та інших діячів.

Пригадали і Державні символи України, з-поміж яких: Державний прапор України, Державний герб України, Державний гімн України, одне з найзеленіших міст нашої країни – Київ, народний символ українців калина.

Завершили даний захід словами видатного українського письменника Володимира Сосюри:

Любіть Україну, як сонце любіть, як вітер, і трави, і води...

В годину щасливу і в радості мить, любіть у годину негоди.

Любіть Україну у сні й наяву, вишневу свою Україну,

красу її, вічно живу і нову, і мову її солов'їну.


Ми любимо свою країну – Україну!





Куратор ВМ 2/1 Тетяна ЛУМЕДЗЕ 

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget