Навчання з Erusmus+ у Вроцлаві

Здобувачка вищої освіти інженерно-енергетичного факультету спеціальності 141 «Електроенергетики, електротехніки та електромеханіки» Ганна Біліченко розповіла про місто Вроцлав, у якому знаходиться за програмою Erusmus+.

Ринкова площа, а також будівля Ратуші, розташована безпосередньо на ній – це один з найбільших зразків масштабної архітектури Західної Європи. Торгівля, польська народна кухня, розважальна музика та дзвін – це серце Вроцлава. Звідси і почалася моя екскурсія містом. Також велика кількість маленьких, але не менш красивих пам'яток супроводжує людей на території всього міста – Вроцлавські гноми. Ці химерні, маленькі скульптури, певною мірою, є символом міста. Історія створення цих істот є простою: польська антикомуністична підпільна група, яка свого часу діяла у Вроцлаві, зображала на своєму гербі гнома. Так, коли у 2001 році розпочався монтаж першого гнома, споруда сподобалася не лише гостям та мешканцям міста, а й представникам влади. Протягом наступних двадцяти років і досі у Вроцлаві продовжують встановлювати фігурки гномів, які так органічно вписуються до міської архітектури. 

«Зала Століття» – це легендарна бетонна споруда. Яка є найяскравішим показником розвитку будівельної науки на початку 20 століття. 2006 рік став унікальним для зали, оскільки рішенням уряду його було внесено до Списку об'єктів Світової спадщини ЮНЕСКО. А Музичний фонтан, який знаходиться поряд, по праву носить титул найбільшого в країні, вражає своїми масштабом і протяжністю.

Скульптурна група "Перехід 1977-2005". Після огляду Зали Століття та фонтану питання про те, що подивитися у Вроцлаві за 1 день ще є актуальним. Тому на черзі наступна визначна пам'ятка. Любителі історії будуть вражені глибиною трагізму цієї інсталяції. Декілька одягнених у чорне людей, поступово «йдуть» під землю, щоб з іншого боку вулиці, відродитися і вийти назовні. Ця пам'ятка символізує трагічні події польської історії, коли після запровадження воєнного стану почалися масові репресії проти представників місцевого Опору. Скульптура символізує відродження польської нації.


інженерно-енергетичний факультет,кафедра електроенергетики електротехніки та електромеханіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget