ГОСТЬОВІ ЛЕКЦІЇ ДЛЯ СТУДЕНТІВ-ТЕХНОЛОГІВ ФАКУЛЬТЕТУ ТРИВАЮТЬ...

Згідно із планом співдружності й творчих взаємовідносин, у межах укладеної угоди з Державним біотехнологічним університетом м. Харкова, профессор Дмитро БАРАНОВСЬКИЙ люб’язно надав студентам Миколаївського НАУ лекцію з дисципліни "Генетика з біометрією". Модифікаційна мінливість організмів – тема розглянутого здобувачами матеріалу, булла висвітлена лектором нетрадиційно, оскільки методологічно була побудована не за принципом "від теорії до практики", а навпаки.
Дмитро Іванович, використовуючи в першу чергу власні напрацювання із досліджень адаптивної модифікації, визначення їх ступеня стійкості та чисельних спостережнь за нормою реакції сільськогосподарських організмів, переконав і бакалаврів, і молодших бакалаврів – слухачів лекції, що модифікаційна мінливість є вельми керованим явищем і може бути успішно використана в технологіях сучасного твариництва. Висвітлені матеріали, які надав професор, викладені ним у навчальних посібниках із дисципліни, є доказом неспадкового характеру модифікаційної мінливості, тобто відсутності у цього природнього явища фактів вертикального переносу в генераціях.
Відбулися і дискусійні моменти, уточнення щодо випадків морфозу й його визначення. А молодь університету, майбутні технологи з тваринництва та переробки продукції тваринництва здобули в свою "скарбничку знань" приклади успішного використання генетики задля фахової роботи, за що можна лише подякувати професору Дмитрові Барановському.


професор Михайло ГИЛЬ

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії,

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget