Erasmus+: центр екологічної освіти Гідрополіс: людина та вода, історія гідравлічних споруд, міфічні водяні істоти, відпочинок в шезлонгах

02.05.23 року Валерія Іваненко студентка спеціальності 015 «Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології)» в контексті програми Erasmus+ відвідала центр екологічної освіти Гідрополіс, м. Вроцлав. Це науковий центр, присвячений воді. На його виставках використовуються різні технології, щоб розповісти відвідувачам про роль води у навколишньому середовищі, її важливість для людини та історію взаємодії людини з водою.
«Все тече, все змінюється», - цей вислів античного філософа Геракліта в музеї наповнений новими сенсами. Під час екскурсії з легкістю можна потрапити під дощ із картинками, опуститися у батискафі на дно океану або створити ідеальну сніжинку.
Великий зал музею поєднує дві експозиції - «Історія гідравлічних споруд» та «Людина та вода». Тут зосереджено найбільшу кількість інтерактивних макетів.
Валерія спробувала підняти воду за допомогою архімедового гвинта, поспостерігала за роботою водяного годинника, заглянула всередину людського організму, щоб дізнатися, скільки води в нашому зовсім не рідкому тілі.
В одному із залів встановлено сенсорний екран із зображеннями міфічних водяних істот. Там є інформація про лохнеське чудовисько, Келпі – водяний дух з шотландських оповідей, що лякає Кракене, капе – шкідливому японському водяному. Навіть на малюнках ці створіння виглядають лякаюче.
Оглянувши музей кілька разів, Валерія провела час на зручних шезлонгах, що світяться, в зоні відпочинку. Така атмосфера нагадала тропічний ліс, без властивих йому небезпек.
Приємним завершенням екскурсії став обід в кафе «Гідрополісу» та придбання сувенірів у музейному магазинчику.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget