ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ СПЕЦІАЛІСТА-ПАСІЧНИКА АМАТОРСЬКОЇ ПАСІКИ МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

03 травня 2023 р. відповідно до плану щодо залучення до викладання матеріалу та ведення  експрескурсів провідними закордонними і українськими науковцями і практиками із дисципліни «Технологія виробництва продукції бджільництва» для здобувачів вищої освіти доценткою кафедри технології виробництва продукції тваринництва, кандидатом с.-г. наук Вірою Дмитрівною ІВАНОВОЮ організовано і проведено онлайн-лекцію безпосередньо в умовах потужної аматорської пасіки Миколаївської області із залученням спеціаліста-пасічника Дениса МАЙГУРИ. Темою лекції була «Промислова технологія виробництва продукції бджільництва».

Впродовж зустрічі було представлено різні технологічні прийоми ведення галузі, серед яких особливості використання вуликів різної конструкції, технологічні прийоми збору квіткового пилку, організація формування бджолопакетів і апітерапії на пасіці, використовуване обладнання кочової пасіки і медогонки на ній та багато іншого. Обговорено низку питань, які стосуються галузі бджільництва, зокрема визначення якості бджоломатки, розплоду і сили сімей, конструкції вуликів і матеріали, з яких вони зроблені, та терміни їх експлуатації, що використовуються на даній пасіці. Тому було поставлено дуже багато запитань лектору і пасічнику, на які отримали вичерпні та змістовні відповіді з практичної точки зору! Такий формат проведення занять і запрошення лекторів-практиків дуже зацікавив здобувачів вищої освіти за формою та змістом.

Водночас відповідно до Угоди про творче співробітництво з Організацією ГО "МИКОЛАЇВСЬКЕ МІСЬКЕ ТОВАРИСТВО БДЖОЛЯРІВ", Миколаївському національному аграрному університету  було подаровано  п’ять бджолопакетів. За це ми висловлюємо величезну подяку пасічнику Денису МАЙГУРІ,  керівнику організації Андрію ГАЛДІНУ і всім членам спілки пасічників Миколаївської області за зміцнення  матеріально-технічної бази університету, що дозволить готувати кращий кадровий потенціал спеціалістів Миколаївщини.

Окремо висловлюємо щиру подяку Денису МАЙГУРІ, за надану можливість спілкування студентів із професіоналами-практиками, змістовну інформацію та безцінний внесок у розвиток галузі бджільництва.









Кафедра технології виробництва продукції тваринництва 

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget