Вплив імунізації на життя та здоров‵я

Сьогодні в умовах війни імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я українців, усіх разом і кожного зокрема, залежить від рівня охоплення щепленнями в країні. В умовах воєнного стану імунізація — чи не найбільш ефективний метод убезпечити себе та населення України від тяжких захворювань та їхніх наслідків. Здоров’я українців залишається найважливішим пріоритетом держави й дотримання Календаря щеплень – не є винятком.

27 вересня 2023 року в групі АМП 2/1 факультету агротехнологій відбулася чергова зустріч професора кафедри рослинництва та СПГ Домарацького Євгенія Олександровича з учасниками освітнього процесу. За час спілкування було порушене важливе питання та проведено роз‵яснювальну роботу щодо небезпеки переривання імунізації та її переваг у запобіганні важкому перебігу хвороб, таких як Covid-19, дифтерія, правець, поліомієліт, кір, пневмонії, ротавірусної діареї та багато інших.

Деякі інфекції потребують повторної вакцинації, а деякі віруси, наприклад грипу, так часто видозмінюються, що вакцина розробляється на час епідемії та діє проти конкретного штаму збудника. Користь від щеплень значно перевищує можливу шкоду, а відмова від їх проведення призводить до тяжких наслідків. Свідома відмова від щеплень пов’язана, головним чином, з недостатністю знань про вакцинацію.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget