Онлайн-зустріч фахівця-практика зі студентами агрономічного факультету

У ході вивчення законів землеробства, зокрема одного із основних, що стосується збереження родючості ґрунтів та повернення основних елементів живлення 27 вересня завідувачка кафедри землеробства, геодезії та землеустрою, професор Гамаюнова Валентина Василівна організувала зустріч з доктором сільськогосподарських наук, представником ТОВ «ІНСТИТУТ ПРИКЛАДНОЇ БІОТЕХНОЛОГІЇ», групи компаній «БТУ-ЦЕНТР» Корсун Світланою Георгіївною зі студентами 3 курсу факультету агротехнологій спеціальності 201 Агрономія. До заходу доєдналися і ЗВО 3 курсу ВСП «Технолого-економічного фахового коледжу МНАУ». Світлана Георгіївна розповіла про причини погіршення стану ґрунтів України і порушення ґрунтового покриву у зв’язку з військовими діями; обґрунтувала найбільш ефективні заходи  (у тому числі й ресурсоощадні), щодо відновлення родючості ґрунтів з використанням елементів біологізації за рахунок використання сучасних біологічних препаратів.

Це особливо важливо для нинішніх умов господарювання, коли вирощування сільськогосподарських культур доцільно проводити на засадах ресурсозбереження. Детально Світлана Георгіївна розкрила сутність дії агрономічно цінної мікробіоти на ґрунт; розповіла про значення біодеструкторів у процесах гумусотворення та ще багато цікавої інформації. Дала характеристику найбільш сучасним препаратам компанії «БТУ-ЦЕНТР».

Здобувачі вищої освіти із задоволенням сприйняли цікаву інформацію і жваво обговорювали її. Було задано багато актуальних питань за окресленою тематикою. Зазначений захід слугуватиме важливою запорукою підготовки фахівців та набуттю сучасних знань із вивчення категорій збереження родючості ґрунтів. 


Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget