Участь НПП кафедри рослинництва та СПГ у науково-практичному семінарі

15 вересня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва та садово-паркового господарства взяли участь у науково-практичному семінарі «Відтворення та відновлення лісозахисних смуг з використанням малопоширених культур». 

У рамках заходу були розглянуті питання щодо значення та відтворення і відновлення в післявоєнний час у Південному Степу України лісозахисних смуг для запобігання не тільки ерозійних процесів і збільшення частки рекреаційної зони для мікро- та макробіоти, але також і для зменшення швидкості вітру, суттєвого зниження випаровування вологи з ґрунту тощо. Було запропоновано провести інвентаризацію наявних лісозахисних смуг, взяли участь у розробці програми щодо їх відтворення, запропоновано використання в лісо-, полезахисних смугах посухостійких, малопоширених плодових і горіхоплідних культур, нових декоративних і ароматичних рослин. 

Було акцентовано увагу на те, що наразі Міністерством розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України розглядається можливість запровадження компенсації витрат за відновлення лісосмуг на сільськогосподарських землях в наступному році.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget