Відкрите лекційне заняття для здобувачів вищої освіти

11 вересня 2023 р. у межах реалізації графіку відкритих занять проведено відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Гігієна тварин» за темою: «Гігієна свиней» для здобувачів вищої освіти ТБ 3 курсу спеціальності 204 «Технології виробництва і переробки продукції тваринництва» факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології. На лекції були присутні викладачі кафедри ветеринарної медицини та гігієни Кот С.П., Лумедзе Т.С., Іовенко А.В. 

Свинарство, галузь тваринництва – розведення свиней для одержання м’яса (свинини), сала тощо. У структурі раціону харчування людини провідне місце займають білки. Як відомо – м’ясо є основним джерелом білку і є незамінним для організму, так як містить незамінні амінокислоти. Тому, в Україні підтримали міжгалузеву програму «Нове свинарство 2025», яка передбачає збільшення поголів’я українських свиней у чотири рази. У підвищенні продуктивних якостей свиней, резистентності їхнього організму провідне місце належить гігієні та ветеринарній санітарії.

Протягом відеолекційного заняття були обговорені матеріали систем та способів утримання статево-вікових груп свиней, їх добробутні умови утримання. До уваги студентів були використані відеоматеріали даної теми. 

Для покращення знань лекційного матеріалу «Гігієна тварин» здобувачі вищої освіти на платформі Moodle Миколаївського національного аграрного університету можуть використовувати навчальні матеріали, зокрема презентаційні матеріали, методичні рекомендації з курсу лекцій, теми занять. Отримані знання щодо гігієнічних умов утримання свиней у майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів із технології виробництва продукції тваринництва.






Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни

Алла БОНДАР




 

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget