НАУКОВО-ДОСЛІДНА РОБОТА У НАВЧАЛЬНО-ПРАКТИЧНОМУ ЦЕНТРІ МИКОЛАЇВСЬКОГО НАУ

Науково-дослідна діяльність студентів є одним із найважливіших засобів підвищення якості підготовки і виховання спеціалістів із вищою освітою, здатних творчо застосовувати в практичній діяльності найновіші досягнення науково-технічного прогресу. Досвід вчених свідчить, що розвиток наукових досліджень безпосередньо впливає на якість навчального процесу, оскільки вони змінюють не лише вимоги до рівня знань здобувачів вищої освіти, а й сам процес навчання і його структуру у вищій школі, підвищуючи ступінь підготовленості майбутніх спеціалістів, їхній творчий практичний кругозір. 

Студентка академічної групи ВМ4/1 Комісарова Дар’я, член студентського гуртка «Гігієна і санітарія», провела дослідження стану параметрів мікроклімату свинарника, санітарно-гігієнічних умов утримання свиней у навчально-практичному центрі Миколаївського національного аграрного університету. Результати науково-дослідної роботи будуть представлені на лабораторно-практичних заняттях із дисципліни «Гігієна тварин», «Ветеринарна санітарія». Поступове зростання обсягу і складності набутих студентами знань, умінь, навичок у процесі виконання ними наукової роботи забезпечує вирішення таких основних завдань: формування наукового світогляду, оволодіння методологією та методами наукового дослідження; надання допомоги студентам у прискореному оволодінні спеціальністю, досягненні високого професіоналізму; розвиток творчого мислення та індивідуальних здібностей здобувачів вищої освіти у вирішенні практичних завдань; розвиток ініціативи, здатності застосовувати теоретичні знання у своїй практичній роботі.

Для системи відродження галузі свинарства в Україні викладачі кафедр ветеринарної медицини та гігієни, технології виробництва продукції тваринництва Бондар А.О., Стародубець О.О. (виконавці ініціативної наукової роботи «Санітарно-гігієнічна оцінка утримання тварин») провели навчання спеціалістів господарства з питань гігієни та ветеринарної санітарії тварин.

Наявність кафедр і спеціальностей різних профілів та напрямів на факультеті технології виробництва і переробки тваринництва, стандартизації та біотехнології створює можливість проведення комплексних досліджень. Науково-дослідна діяльність викладачів і студентів є обов’язковою умовою успішної роботи Миколаївського національного аграрного університету! 






Доценти  Алла БОНДАР,

Олексій СТАРОДУБЕЦЬ


факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget