Заняття в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни

19 вересня 2023 року доцентом Бондар А.О. проведені заняття в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» для академічної групи БТ 3/1 навчальної дисципліни «Гігієна тварин та ветсанітарія». Розглянуті теми занять «Гігієна коней» та «Повітряне середовище і його зоогігієнічне значення». 

Бондар А.О. представила студентам інформацію лекційного заняття, зокрема щодо: системи утримання коней, приміщення для тварин та їх обладнання, годівлі і напування жеребців-плідників, жеребих кобил, лошат. Велике значення для коней має догляд за шкірою, кінцівками. Коваль господарства Бондарчук В. продемонстрував засоби для догляду за тваринами – щітки, скребки для чищення шкіри, гачки для щоденного розчищення копит, підошви, стрілок кінцівок.

Студенти ознайомилися із інформацією лабораторного заняття – визначення температури повітря у тваринницькому приміщення. Ця тема не втрачає своєї актуальності, оскільки температура повітря є важливим фактором зовнішнього середовища, основним фізичним подразником організму, що впливає на його теплообмін. На лабораторному занятті в аудиторії 109 корпусу №1 здобувачі вищої освіти вимірювали температуру повітря термографом у конюшні, враховуючи тему вивчення принципу його дії, призначення і застосування тощо. Дані визначення показника фізичного фактору порівнювали з нормативними даними.

Мету заняття розкрито повністю. Одержані знання щодо тем занять «Гігієна коней» та «Повітряне середовище і його зоогігієнічне значення» в умовах філії кафедри ветеринарної медицини та гігієни «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» в майбутньому будуть потрібні у формуванні спеціалістів-біотехнологів.          




Доцент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О.

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget