Відкрите лекційне заняття для здобувачів вищої освіти

12 вересня 2023 р. у межах реалізації графіку відкритих занять проведено відкрите лекційне заняття з навчальної дисципліни «Епізоотологія та інфекційні хвороби тварин» за темою «Сибірка», для здобувачів вищої освіти академічної групи ВМ 4/1 спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», денної форми навчання. На лекції були присутні викладачі кафедри ветеринарної медицини та гігієни Бондар А.О,  Кот С.П., Іовенко А.В.
Одним із основних завдань служби ветеринарної медицини, передбачених Законом України «Про ветеринарну медицину», є організація і проведення заходів із профілактики та боротьби з інфекційними та інвазійними захворюваннями тварин і птиці, а також захист населення від хвороб, спільних для тварин і людей.
Епізоотологія, як наука про закономірності процесів виникнення, розвитку, поширення й згасання інфекційних хвороб серед тварин, на основі їх пізнання розробляє раціональні заходи профілактики й ліквідації епізоотії. У процесі вивчення цієї дисципліни набуваються знання та навички практичної діяльності лікаря ветеринарної медицини на виробництві. 
Під час лекційного заняття, студентству, було надано відеоматеріали про системи та способи пізнання методів епізоотології, діагностики інфекційних хвороб та опанування принципів системи профілактичних і оздоровчих заходів, що є важливими для кожного фахівця ветеринарної медицини. Упродовж лекційного заняття було розглянуто питання методології проведення обстеження інфікованих тварин, дотримання правил особистої гігієни при цьому, послідовність діагностичних обстежень, ведення епізоотичного аналізу. Крім цього звернено увагу здобувачів на вмінні відбирати патологічний матеріал; виконувати роботи зі знезараження трупів тварин та забруднення навколишнього середовища, знищувати шкідливих гризунів, комах, лікувати інфекційно хворих тварин, організовувати заходи щодо профілактики й ліквідації інфекційних хвороб. Для кращого опрацювання лекційного матеріалу здобувачі вищої освіти на платформі Moodle сайту МНАУ можуть використовувати навчальні матеріали, зокрема презентаційні матеріали, методичні рекомендації з курсу.





Асистент кафедри ветеринарної медицини та гігієни
Тетяна ЛУМЕДЗЕ

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget