ВИЇЗНА ЛЕКЦІЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ПРЕДСТАВНИКА ННПЦ МНАУ

27 вересня 2023 р. відповідно до плану проведення занять із дисципліни «Технологія виробництва продукції вівчарства й козівництва» для здобувачів вищої освіти старшою викладачкою кафедри технології виробництва продукції тваринництва, кандидатом с.-г. наук Людмилою Володимирівною Онищенко організовано і проведено виїзну лекцію із залученням представника навчально-науково-практичного центру Миколаївського національного аграрного університету, завідувача лабораторії технології виробництва продукції тваринництва Володимира Шатовича Гарифулліна, який провів лекцію на тему «Технологія утримання та годівлі овець». 
Вівчарство – єдина галузь тваринництва, яка одночасно постачає народному господарству різноманітну продукцію з цілющими властивостями: дієтичну ягнятину, молоко для виготовлення делікатесних сирів та бринзи,  а також незамінну сировину – вовну, овчини, смушки та шкіру, вироби з яких за гігієнічними властивостями не мають аналогів у питанні збереження здоров’я людей.
Впродовж зустрічі було обговорено низку питань, які стосуються галузі вівчарства, зокрема технології утримання, годівлі та напування овець різних статево-вікових груп,  показники продуктивності, а також було представлено 2 породи овець (асканійська тонкорунна та романівська), які вирощуються в  умовах даного господарства. Поданий матеріал викликав неабиякий інтерес у студентів, що позначилося на великій кількості запитань, на які студентство отримало ґрунтовні та змістовні відповіді з практичної точки зору. 
Такий формат запрошення лекторів-практиків дуже зацікавив здобувачів вищої освіти за формою та змістом. 
Висловлюємо щиру подяку Володимирові Шатовичу Гарифулліну за змістовну інформацію та безцінний  внесок у розвиток галузі вівчарства.






Старший викладач кафедри ТВПТ Людмила ОНИЩЕНКО

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВППТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget