Вплив воєнних дій на довкілля в Україні та зелене відновлення. Екоцид: шлях до міжнародного визнання

16.08.2023 р. науково-педагогічні працівники кафедри загальнотехнічних дисциплін взяли участь у заході із протидії екоциду «Вплив воєнних дій на довкілля в Україні та зелене відновлення. Екоцид: шлях до міжнародного визнання» яку організували і провели Верховна Рада України та Рада молодих учених при МОН України.

Метою заходу було обговорення поточної ситуації в частині можливої шкоди та збитків, нанесених довкіллю України внаслідок агресії рф, а також 8 пункту Формули миру Президента України – негайний захист довкілля та протидія екоциду.

Під час заходу були розглянуті наступні питання:

- Вплив воєнних дій на довкілля в Україні та його відновлення до довоєнного стану. Доповідач – Олександр Краснолуцький, перший заступник Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України.

- Формула миру Президента України. Екоцид: національне та міжнародне Визнання. Доповідач – Юлія Овчинникова, народний депутат України, голова підкомітету з питань лісових ресурсів, об'єктів тваринного та рослинного світу, природних ландшафтів та об'єктів природно-заповідного фонду Комітету Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування.

- Зелене відновлення України: роль молодих вчених. Доповідачі – молоді науковці.

Дякуємо організаторам і доповідачам за змістовні доповіді та можливість взяти участь в обговоренні актуальних проблем сьогодення України.

 











інженерно-енергетичний факультет,кафедра загальнотехнічних дисциплін

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget