ОНЛАЙН-ЛЕКЦІЯ ІЗ ЗАЛУЧЕННЯМ ПРЕДСТАВНИКА АФ «МИГ-СЕРВІС-АГРО» МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Відповідно до плану проведення занять стейкхолдерами та учасниками наукової спільности кафедри ТВПТ, 03 травня 2023 р. старшою викладачкою, кандидатом с.-г. наук Людмилою Володимирівною Онищенко було організовано і проведено онлайн-лекцію із залученням представника СВК «Агрофірма «Миг-Сервіс-Агро» Миколаївської області, із дисципліни «Технологія виробництва продукції кролівництва та звірівництва» для здобувачів вищої освіти ІІІ курсу. Технолог агрофірми Олександр Юрійович Кирилюк провів лекцію на тему «Технологія утримання та годівля кролів». 

Кролівництво – одна із перспективних галузей тваринництва. Кролі характеризуються високою плодючістю, багатоплідністю і скоростиглістю. Завдання галузі полягає у розведенні кролів для отримання цінного м’яса, хутра, пуху. Кроляче м’ясо – високопоживний дієтичний продукт, який містить повноцінні білки (21–22 %), котрі засвоюються людиною на 90 %.

Впродовж зустрічі було обговорено низку питань, які стосуються галузі кролівництва, зокрема технології утримання, годівлі та напування кролів на різних етапах розвитку, показники продуктивності, а також було представлено три породи кролів (полтавське серебро, каліфорнійська, білий панон), які вирощуються в даному господарстві. Надана інформація викликала неабиякий інтерес та жваве обговорення, упродовж дискусії студентство отримало вичерпні та змістовні відповіді з практичної точки зору. 

Висловлюємо щиру подяку Олександру Юрійовичу Кирилюку за змістовну інформацію та безцінний  внесок у розвиток галузі кролівництва.



Ст. викладачка кафедри ТВПТ Людмила ОНИЩЕНКО

               

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget