Дослідження екзотичних культур на кафедрі рослинництва та СПГ

 Одним із напрямів роботи науково-педагогічних працівників кафедри рослинництва та садово-паркового господарства, а також студентів спеціальності 201 Агрономія, є вивчення можливості вирощування нових культур в умовах півдня України. 

В цьому році розпочалися дослідження субтропічної плодової культури, яка має дві назви – «Маракуя», плоди якої продають у супермаркетах, а також «Пасифлора», яку вирощують квітникарі. До корисних властивостей даної рослини відносять й лікарські. Так, маракуя покращує роботу кишківника, сприяє виведенню з організму сечової кислоти і є жарознижувальним засобом. Цей фрукт рекомендують уживати при захворюваннях печінки, сечовивідних шляхів та низькому тиску. Сік маракуї діє заспокійливо та поліпшує сон. Однак маракую не рекомендують людям, схильним до алергічних захворювань.

Доцентом кафедри рослинництва та СПГ, канд. біол. наук Миколайчук В. Г. було проведено дослідження впливу погодно-кліматичних умов 2022 р. на ріст і розвиток рослин маракуї, формування ними вегетативних і генеративних органів. 

Попередніми дослідженнями також встановлено, що в умовах півдня України деякі види цієї культури можуть зимувати у відкритому ґрунті. 



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget