Регулювання використання безпілотних літальних засобів в умовах воєнного стану

 20 вересня 2022 р. колектив кафедри землеробства, геодезії та землеустрою взяв участь у Круглому столі на тему «Регулювання використання безпілотних літальних засобів в умовах воєнного стану», який проходив на базі факультету землевпорядкування Національного університету біорерсурсів і природокористування України. У засіданні кругло столу взяли участь представники Всеукраїнської громадської організації «Асоціація фахівців землеустрою України», ГО «Асоціація сертифікованих геодезистів України», Асоціації "Земельна Спілка України", сертифіковані геодезисти та інженери-землевпорядники, а також представники академічної спільноти. 

З 24 лютого 2022 року закрито повітряний простір України для цивільних користувачів повітряного простору, включаючи й безпілотні повітряні літальні апарати (БПЛА).

Рішення щодо можливості використання повітряного простору безпілотними повітряними суднами в конкретній області ухвалює Генеральний штаб Збройних Сил України. Для можливості забезпечення належного використання безпілотних повітряних суден у сільському господарстві суб’єктам господарювання необхідно звернутися до відповідної обласної військової адміністрації на предмет можливості використання на конкретній території (у районі) безпілотних повітряних суден.

Під час засідання обговорювалися такі актуальні питання, як:

  • безпекова та економічна доцільність заборони використання агродронів;
  • безпекова та економічна доцільність повної заборони використання БПЛА для проведення геодезичних і землевпорядних робіт;
  • перспективи використання БПЛА для управління відновленням від наслідків війни.

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget