Участь НПП кафедри рослинництва та СПГ в онлайн-конференції «Органічний день в Україні»

23 вересня 2022 р. Україна відзначає Органічний день разом з Європейським Союзом, маючи на меті євроінтеграцію, впровадження Європейського зеленого курсу в Україні, підвищення рівня обізнаності про органічні продукти та сприяння ключовій ролі органічного сільського господарства у переході до сталого виробництва та споживання в Україні. У зв’язку з цим було проведено онлайн-конференцію «Органічний день в Україні», в якій взяли участь НПП кафедри рослинництва та садово-паркового господарства, зокрема завідувач кафедри, д-р с.-г. наук, доцент Панфілова Антоніна, д-р с.-г. наук, доцент Коваленко Олег, канд. с.-г. наук, доцент Корхова Маргарита, а також студентка 2 курсу факультету агротехнологій Баглюк Уляна.

Організаторами цьогорічної онлайн-конференції в Україні стали Міністерство аграрної політики та продовольства України, ДУ «Офіс з розвитку підприємництва та експорту» у співпраці з об’єднанням «Органічна ініціатива» за підтримки Швейцарії в рамках швейцарсько-українських програм «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та «Органічна торгівля заради розвитку» (OT4D). 

Модераторами заходу виступили  Наталія Прокопчук — координаторка органічного компонента швейцарсько-української програми «Розвиток торгівлі з вищою доданою вартістю в органічному та молочному секторах України» (QFTP) та Катерина Шор — національна координаторка в Україні, швейцарсько-української програми «Органічна торгівля заради розвитку» (OT4D), менеджерка проєктів Інформаційного центру «Зелене досьє»; координаторка OrganicInfo.ua.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся Перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

Слід зазначити, що 23.09.2021 р. Європейський Парламент, Європейська Рада та Європейська Комісія започаткували щорічний «Органічний день ЄС» 23 вересня. Це є частиною Плану дій з розвитку органічного виробництва ЄС, прийнятого Єврокомісією 25.03.2021 р., для збільшення споживання органічної продукції, зростання органічного виробництва, покращення сталості сільського господарства та сприяння досягненню цілей стратегії ЄС «Від ферми до виделки» та Стратегії біорізноманіття ЄС.

Щиро дякуємо організаторам заходу за цікаві доповіді і отримані нові знання!










Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget