Одним з важливих засобів підвищення якості підготовки фахівців будь-якої галузі є науково-дослідна робота студентів.
Діяльність наукового гуртка спрямована на розвиток творчих здібностей студентів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних, коґнітивних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження.
Студенти, що відвідують засідання наукового гуртка мають можливість:
1) ознайомитися з принципами, методами, інструментарієм наукової та дослідницької роботи;
2) брати участь в науковому житті Миколаївського НАУ тобто в написанні статей, тез доповідей, наукових робіт), що публікуються в різних наукових виданнях;
3) розвивати свої творчі здібності, виступаючи на наукових семінарах та конференціях, присвячених дослідженню найактуальніших питань розвитку харчової промисловості;
4) брати участь в проведенні «круглих столів», дебатів, де обговорюються актуальні проблеми харчової промисловості регіону, країни, світу;
5) застосовувати набутий досвід дослідницької роботи в процесі навчання.
Мета діяльності гуртка «Переробник» – це всебічне сприяння, реалізація наукового та творчого потенціалу здобувачів вищої освіти, кафедри виноградарства та плодоовочівництва.
Заслухували презентації щодо захисту самостійних робіт з дисципліни Технологія переробки плодів та овочів.
На основі отриманих у процесі науково-дослідної роботи даних члени гуртка готують фахові статті, тези та виступи на науково-практичних конференціях та семінарах.
Дописати коментар