Гостьова лекція на факультеті агротехнологій

20 листопада 2023 року на факультеті агротехнологій для здобувачів вищої освіти 2, 3 та 4 курсів СВО Бакалавр спеціальності 201 Агрономія прочитав лекцію менеджер ТОВ ADAMА Україна Дмитро Бєлий. 
Система точного землеробства - це стратегія управління, яка використовує часові, просторові та індивідуальні дані для підтримки управлінських рішень з урахуванням оціненої змінності. Це дозволяє покращити ефективність використання ресурсів, продуктивності, якості, прибутковості та сталості сільськогосподарського виробництва. Максимальна увага точного землеробства компанії KUHN спрямована на створення обладнання для рослинництва, яке суттєво спрощує та пришвидшує процеси підготовки грунту, посіву, обробітку та збору врожаю.
Виступаючий навів три основні групи елементів точного землеробства компанії KUHN, а саме: набір сільськогосподарської посівної техніки, техніки по захисту рослин та розкидачі мінеральних добрив.
Спікером були наведено широкий вибір пневматичних та механічних сівалок, які можуть бути використані в системі точного землеробства та які забезпечують високу точність сівби і дозволяють зменшити витрати на насіння за умов збільшення врожайності. Ці сівалки мають високу точність сівби та можуть бути оснащені різними типами сівалкових агрегатів.
Компанія KUHN також пропонує широкий вибір обприскувачів, які можуть бути використані в системі точного землеробства та які забезпечують високу точність виконання робіт, що дозволяє зменшити витрати на розпилення та збільшити врожайність. Серед обприскувачів KUHN була виділиена модель DELTIS 2, яка може бути використана для точного розпилення рідини на полях з використання супутникових знімків та наявної строкатості шкідливих організмів.
Третім елементом доповіді була розповідь про серію навісних розкидачів мінеральних добрив. Розкидачі добрив KUHN Axis є інноваційною технікою, яка забезпечує точне внесення мінеральних добрив в грунт, вони мають влаштовану систему управління секціями VARISPREAD PRO, яка забезпечує точність розподілу добрив, крім того, розкидачі добрив KUHN Axis оснащені електронним функціоналом ISOBUS або QUANTRON, що дозволяє легко керувати обладнанням та робити корегування норм внесення згідно картограм поля.
По закінченні доповіді зі спікером продовжилась бесіда стосовно системи точного землеробства на території Миколаївщини, що послужило до доволі жвавих обговорень. Щиро дякуємо нашим гостям за цікаву інформацію та підтримку!!!



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget