Участь у екологічній грі «Створи заповідник» у рамках ХVI Миколаївських міських відкритих екологічних читань «Збережемо для нащадків»

28 листопада 2023 року здобувачі вищої освіти груп Г1/1, БТ3/1 та АМН1/1 разом із доцентом кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяною Манушкіною взяли участь у екологічній грі «Створи заповідник» від Марини Романенко, головного спеціаліста Управління екології та природних ресурсів Миколаївської обласної військової адміністрації, у рамках ХVI Миколаївських міських відкритих екологічних читань «Збережемо для нащадків». 

Під час зустрічі дізналися про природно-заповідний фонд Миколаївської області, ознайомилися як створюються «заповідники», розігруючи ситуацію – засідання комісії обласної ради, де розглядається таке питання. Слухали позиції різних сторін та приймали рішення. У результаті – міркування як непросто зберігати природу та обирати пріоритети. 

Встигли пограти в гру «Рекукле» про переробку сміття, яка викликала зацікавленість, і навіть коли закінчився час зустрічі, прийняли рішення продовжити грати. Здобувачі освіти допомогли протестувати нову настільну гру про життя ящірки зеленої, надали рекомендації щодо її покращення.

Розглянули зразки із заповідних територій – водорості (камку) та мушлі з Кінбурна, лишайники з Олешківських пісків, жука-оленя. 

Спілкування у такий креативний спосіб сприяє формуванню екологічної свідомості у здобувачів вищої освіти, що впливатиме у майбутній професійній діяльності на прийняття рішень.

Декада екологічних заходів проходить на базі Центральної бібліотеки ім. М.Л. Кропивницького м. Миколаїв, Центру екологічної інформації та культури бібліотеки-філії № 2 за підтримки Управління екології та природних ресурсів Миколаївської ОДА у рамках ХVI Миколаївських міських відкритих екологічних читань «Збережемо для нащадків». 

Дякуємо Ірині Черновій за запрошення та організацію зустрічі, Марині Романенко – за здобуті нові екологічні знання!














Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget