Профорієнтаційна зустріч з учнями 11 класу Ольшанського ліцею Ольшанської селищної громади Миколаївського району

22 листопада 2023 року представниками науково-педагогічного колективу Миколаївського національного аграрного університету проводилася профорієнтаційна зустріч з учнями 11 класу Ольшанського ліцею, яку організувала кафедра економічної теорії і суспільних наук обліково-фінансового факультету МНАУ. 

У зустрічі брали участь двадцять чотири учні Ольшанського ліцею Ольшанської селищної ради Миколаївського району Миколаївської області. Супроводжували учнів класний керівник 11 класу Наталія Панфілова та представники батьківського комітету класу.

З привітальним словом до гостей звернувся керівник Навчально-наукового центру професійної орієнтації, кандидат біологічних наук, доцент Ігор Марценюк. Він розповів про особливості підготовки до національного мультипредметного тесту, ознайомив з детальною інформацією про підготовчі курси, запросив до участі у олімпіаді МНАУ та учнівських конкурсах, які надають більш розширені можливості для вступу.

Майбутні абітурієнти познайомилися з деканом обліково-фінансового факультету Олександром Біліченком, який детально й лаконічно розповів учням про обліково-фінансовий факультет, ознайомив із спеціальностями, звернув увагу на перспективи майбутнього працевлаштування випускників, провів інтерактивну гру з учнями на знання основ економічної теорії, нагородив переможців символічними призами.

Випускники мали нагоду поспілкуватися з відповідальним секретарем приймальної комісії МНАУ Євгеном Баркарем, який розповів учням про особливості вступної кампанії, предмети, які необхідно обирати для вступу на різні спеціальності, звернув увагу на кількість бюджетних та контрактних місць, надав інформацію про контакти приймальної комісії та порядок подачі необхідних документів для вступу до МНАУ.  

Учні поспілкувалися з завідувачкою кафедри економічної теорії і суспільних наук Оленою Довгаль,  завідувачкою кафедри українознавства Тетяною Березовською, деканом факультету агротехнологій Антоніною Дробітько, заст. декана факультету агротехнологій Тетяною Качановою, завідувачкою кафедри переробки продукції тваринництва та харчових технологій Оленою Петровою,  заст. декана факультету менеджменту Ольгою Христенко, кандидатом технічних наук, доцентом Дмитром Кошкіним, завідувачкою кафедри фізичного виховання Наталею Петренко. Вони провели інформаційну бесіду з майбутніми випускниками щодо умов вступу до МНАУ, ознайомили з інформацією про підготовчі курси для складання тестування на базі Університету, презентували спеціальності та напрями підготовки МНАУ, звернули увагу на вимоги, особливості, порядок та можливі варіанти подання документів для вступу в університет; напрями, перспективи саморозвитку й професійного зростання здобувачів університету; розповіли про доцільність підготовчих курсів. 

Окрім цього, викладачі відповіли на запитання випускників щодо особливостей навчання в Миколаївському національному аграрному університеті, умов проживання в гуртожитку, можливостей заняття спортом, художньою самодіяльністю, а також проходження практики на базі виробничих потужностей Миколаївського НАУ та за кордоном, працевлаштування після закінчення навчання в університеті.

Учні відвідали музей університету, спортивну залу, бібліотеку, читальний зал, лекційні аудиторії, лабораторії головного навчального корпусу, факультету менеджменту, ТВППТСБ та факультету агротехнологій.

Випускники залишилися у захваті від університету, цікавилися студентським життям, оглядали затишні аудиторії, які облаштовані відповідно до напрямку підготовки й укомплектовані усім необхідним для якісного навчання. Наприкінці зустрічі фахівці університетської їдальні підготували для гостей смачний комплексний обід.

Маємо надію, що наша профорієнтаційна зустріч з учнями Ольшанського ліцею сприятиме вибору майбутньої професії та свого професійного шляху у житті! 

Дуже вдячні директору Ольшанського ліцею Ірині Будикіній та класному керівнику 11 класу Наталії Панфіловій за допомогу в організації та проведенні профорієнтаційної зустрічі. Сподіваємося на подальшу співпрацю!







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget