Практичне заняття в умовах ДП «Конярство України»

22 листопада 2023 року відбулося практичне заняття для здобувачів вищої освіти  ОС 204 « ТВПТ» академічних груп Т 4/1 та Т 4/2 факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології в умовах філії «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» з дисципліни «Конярство». Організовано і проведено виїзну лекцію із залученням представника ДП «Конярство України» Яною Євгеніївною Василейко, яка провела лекцію на тему «Бонітування коней». 

Бонітування – це оцінка коней за комплексом ознак із метою визначення їх племінної цінності і господарського призначення. Воно проводиться щорічно в господарствах усіх форм власності, що є суб’єктами племінної справи у конярстві. 

Матеріали бонітування використовують для розробки й коригування загальнодержавних програм селекції в конярстві та програм селекційно- племінної роботи з породами коней, державної реєстрації племінних коней.

Наїзниця 6 розряду філії Яна Василейко показала студентам технологію проведення бонітування. Впродовж зустрічі було обговорено низку питань, які стосуються галузі конярства. Формат запрошення лекторів-практиків дуже зацікавив здобувачів вищої освіти за формою та змістом. 

Висловлюємо щиру подяку директору Олегу Васильовичу Кривкові та наїзниці 6 розряду філії «Південний племконецентр» ДП «Конярство України» Яні Євгенівні Василейко за змістовну інформацію. 





Старший викладач кафедри ТВПТ Людмила ОНИЩЕНКО

факультет ТВППТСБ,кафедра ТВПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget