Сучасний фахівець – це, насамперед, керівник високоефективного виробництва, який здатний самостійно організовуватися в життєвих проблемах і знаходити засоби їх розв’язання. Це може бути зроблено, якщо при підготовці спеціалістів у ЗВО буде зростати роль науково-дослідної роботи студентів, а саме, активного залучення здобувачів до гурткової роботи.

17 листопада 2023 року було організовано виїзне засідання студентського наукового гуртка «Екологія та охорона навколишнього середовища» (керівник гуртка – професор кафедри біотехнології та біоінженерії, доктор біологічних наук, професор Крамаренко Сергій Сергійович), що було проведено в умовах Миколаївського зоопарку.

Під час оглядової екскурсії члени гуртка ознайомилися із колекцію вищих хребетних Миколаївського зоопарку, що є важливим елементом державної програми зі збереження біорізноманіття як України, так і світу. Особливу увагу було приділено тваринам, яких занесено до Червоної книги України та Міжнародної спілки охорони природи (МСОП), їх поширенню, особливостям аут- та демекології і поведінки. Члени гуртка обговорили головні адаптаційні механізми, що забезпечують пристосування організмів, формування особливостей їх репродуктивної стратегії, наслідки статевого відбору та материнські якості, можливості біотехнології для відтворення рідкісних та зникаючих видів і збільшення чисельності їх популяцій у нативних місцях існування.

Ще одним вагомим досягненням роботи нашого наукового гуртка стала участь здобувача вищої освіти Гончар Анни (БТ 3/1) у роботі IV Міжнародної науково-теоретичної Конференції «Technologies and strategies for the implementation of scientific achievements» (November 10, 2023, Stockholm, Kingdom of Sweden) із отриманням сертифіката учасника.










Професор кафедри біотехнології та біоінженерії С.С. Крамаренко

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget