ЛЕКЦІЯ ФАХІВЦЯ ІЗ ОСВІТНЬОЇ КОМПОНЕНТИ «ГОДІВЛЯ ТВАРИН І ТЕХНОЛОГІЯ КОРМІВ»

14 листопада 2023 року здобувачі вищої освіти ІІІ курсу освітньої спеціальності 204 «ТВППТ» під час вивчення модуля «Годівля полігастричних тварин» із освітньої компоненти «Годівля тварин і технологія кормів» прослухали лекцію на тему «Раціони та специфіка годівлі дрібної рогатої худоби», яку прочитав Микола ПРИЙМАК, практикуючий ветеринарний лікар, консультант із козівництва, експерт Консультаційного центру АВМ та USAID АГРО.

Як відомо, кози та вівці невибагливі до кормів, але це не означає, що їх можна годувати абияк. Низька молочна продуктивність цих тварин часто буває наслідком поганої годівлі, тому що поживних речовин корму вистачає лише на підтримку життя. 

Під час лекції експерт розкрив наступні ключові питання теми:

Анатомія шлунково-кишкового тракту кіз та овець.

Вплив корму на якість та смак молока.

Принципи складання раціонів для годівлі тварин.

Ключові аспекти перевірки якості кормів та їх моніторинг.

Основні помилки в годівлі та їх наслідки.

Особливий наголос було зроблено на то, що у воєнний та повоєнний час впровадження нових технологій, покращення продуктивності та якості продукції тваринництва в Україні, особливо питання годівлі у вівчарстві та козівництві, є актуальним та перспективним.










факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget