Онлайн зустріч майбутніх бакалаврів з професійної освіти із професором Петром Лузаном

01.03.2023 року відбулась онлайн зустріч майбутніх бакалаврів з професійної освіти із професором Петром Лузаном – головним науковим співробітником лабораторії науково-методичного супроводу підготовки фахівців у коледжах і технікумах Інституту професійно-технічної освіти Національної академії педагогічних наук.  

Майбутні бакалаври за спеціальністю 015 Професійна освіта (Аграрне виробництво, переробка сільськогосподарської продукції та харчові технології) були ознайомлені із провідними теоріями фундатора педагогічної майстерності Івана Зязюна. Професор розказав про педагогічні особливості роботи з аудиторією та під час навчання на відстані, а також про потреби формування компетентностей у сучасних фахівців. Він зазначив, що компетентність – це інтегрована особистісна якість людини, її капітал, який формується на етапі навчання, остаточно оформлюється і розвивається у процесі практичної діяльності та забезпечує компетентний підхід до вирішення професійних завдань. Компетентність є оцінною характеристикою особи. В контексті вебінару розглядались актуальні питання таксономії Блума. Професор підкреслив, що цілі навчання у когнітивній сфері можуть бути виражені через такі елементи засвоєння, як знання, розуміння, застосування, аналіз, синтез і оцінка. Були обговорені питання методики викладання інженерних дисциплін.

Онлайн зустріч пройшла під керівництвом декана інженерно-енергетичного факультету доцентки Каріне Горбунової, заступника декана з навчальної роботи доцента Дмитра Марченко та голови науково-методичної комісії, гаранта освітньої програми за спеціальністю 015 – професорки Ілони Бацуровської. 

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget