Міжнародна науково-практична конференція на кафедрі виноградарства та плодоовочівництва

15 березня 2023 року на кафедрі виноградарства та плодоовочівництва відбулася Міжнародна науково-практична конференція здобувачів вищої освіти і молодих вчених «Сучасні підходи до вирощування переробки і зберігання плодоовочевої продукції», яка була присвячена 90-річчю від дня народження видатного вченого, дослідника в галузі овочівництва і баштанництва доктора с.- г. наук, професора Лимаря Анатолія Остаповича, який тривалий час працював на нашій кафедрі.

Спогадами про видатного вченого поділилися та розповіли про життєвий шлях та наукові здобутки колеги Гамаюнова В.В., Федорчук М.І. та продовжувачка династії вчених-науковців родини Лимарів, онучка Ольга Євтушенко.

До обговорення було представлено 11 доповідей з інноваційних технологій вирощування та переробки продукції овочівництва, ягідництва та плодівництва. В роботі конференції взяли участь більше як 60 учасників молодих вчених та здобувачів вищої освіти вітчизняних та закордонних науково-дослідних установ, навчальних закладів. Значний інтерес та жваве обговорення викликали доповіді, щодо перспектив вирощування нішевих плодових культур на півдні України, особливості агротехніки вирощування томатів в нетипових умовах, технології посіву насіння суниці за інноваційною методикою.

Молоді науковці поділилися своїми науковими здобутками та планами щодо подальших досліджень з питань сучасних підходів до вирощування, переробки і зберігання плодоовочевої продукції. 






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget