До ювілею В.І.Вернадського

12 березня 2023 року виповнюється 160 років від дня народження видатного українського вченого В.І.Вернадського. З приводу цієї дати Миколаївська обласна універсальна наукова бібліотека запросила містян на захід у рамках діяльності літературно-філософського клубу «Позиція», присвячений ювілею Володимира Івановича «Вісник нового світу». Ідеї вченого залишаються актуальними для нашого сьогодення, а його постать має велике значення  для історії вітчизняної науки. Звернення до аналізу творчості В.І. Вернадського в контексті історії науки та актуальності його досліджень і наукових відкриттів для нашого часу біло присутнє у доповідях виступаючих.

Тема доповіді кандидата філософських наук, доцента кафедри економічної теорії і суспільних наук Миколаївського Національного аграрного університету Н.В. Мірошкіної - «Людство як частина єдиної «живої речовини» Всесвіту». Наталія Валеріївна розкрила суть поняття «живої речовини» та значення для майбутнього розвитку науки відкриття Вернадським основного закону біосфери: «Кількість живої речовини є планетною константою з часів архейської ери, тобто за весь геологічний час».

Так сталося, що дні народження двох значних постатей в історії нашої держави – Т.Г.Шевченка і В.І. Вернадського дуже близькі: 9 березня День народження Тараса Григоровича, а 12 березня Володимира Івановича. Не можна було не згадати Т.Г.Шевченка – одного з улюблених поетів В.І.Вернадського. До речі – батьки видатного вченого були знайомі з Тарасом Григоровичем і дуже цінували його творчість.

Співробітники бібліотеки запропонували книжкову виставку, присвячену життю та творчості вченого: «В.І.Вернадський: вчений, мислитель, громадянин».

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget