СПІВПРАЦЯ ЗІ СТЕЙКХОЛДЕРАМИ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ

На виконання рішення Вченої ради університету щодо викладання науковцями інших ЗВО, наукових установ чи фахівців із виробництва  лекційних та лабораторно-практичних занять для здобувачів вищої освіти МНАУ, кафедра біотехнології та біоінженерії продовжує роботу в даному напрямку. 

Тому, 22 березня 2023 року для магістрів освітньої спеціальності 204 – «Технологія ВППТ» провів лекційне заняття, з використанням платформи ZOOM, відомий фахівець у галузі виробництва кормів – Костянтин МАХНО, кандидат сільськогосподарських наук, інноваційний менеджер компанії «AVA Group», яка займається здебільшого виробництвом кормів та кормових добавок для галузі свинарства. Зустріч відбулася у форматі дисципліни «Виробництво кормів та кормових добавок», яку викладає доцент Олена КАРАТЄЄВА, яка і представила аудиторії Костянтина Івановича. 

Традиційно Костянтин Іванович розпочав свою лекцію з мінівікторини, під час якої студенти мали змогу проявити свою обізнаність та ерудованість. У межах запропонованої лектором тематики «Інновації в годівлі поросят рідкими молочними продуктами», вчений-практик охарактеризував стан та актуальність виробництва кормових добавок у світі та в Україні, далі розповів про потребу введення рідких молочних продуктів та їх замінників в раціони поросят. Також, доповідач акцентував на тому, що зміни Європейського законодавства в кормовій сфері призвели до заборони використання не тільки ін′єкційних та кормових антибіотиків, а й окису цинку та сульфату міді як протимікробних препаратів, що спонукає виробників кормових добавок до пошуку нових замінників молочних кормів, при цьому щоб за хімічним складом та властивостями вони повністю відповідали природньому свинячому молоку. Крім того лектор охарактеризував процеси створення таких продуктів, показав обладнання та технологічну схему виробництва замінників молока, надав хімічний склад, схожість та відмінність замінника молока та рідкого престартера, вказав на особливості використання рідких молочних продуктів в годівлі поросят. Наприкінці лекції здобувачам до перегляду було запропоновано відеофільм компанії «AVA Group», після якого студентство долучилося до активного обговорення отриманого матеріалу. Щиро дякуємо інноваційному менеджеру компанії «AVA Group» Костянтину МАХНО за цікаву, дуже змістовну та корисну лекцію, та бажаємо міцного здоров′я, творчої наснаги та кар′єрного зростання!!! 









Доцент кафедри біотехнології та біоінженерії Олена Каратєєва

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget