Участь у семінарі-практикумі “Вплив війни на довкілля України”

23 березня 2023 року здобувачі вищої освіти та науково-педагогічні працівники факультету агротехнологій взяли участь у семінарі-практикумі “Вплив війни на довкілля України”, присвяченому міжнародному Дню захисту Землі. Організаторами заходу стали Львівський національний університет природокористування, Миколаївський національний аграрний університет, Інститут екології Карпат НАН України, Національний природний парк „Холодний Яр“. 

Метою семінару-практикуму було довести необхідність фіксувати воєнні екологічні злочини в умовах повномасштабної війни в різних сферах природокористування; розробка практичних рішень, рекомендацій щодо зменшення негативного впливу на екосистеми під час війни; планування заходів з охорони довкілля, відновлення природних ресурсів України у післявоєнний час та розвиток спроможності України виконувати умови членства в ЄС.

На засіданні семінару-практикуму виступили декан факультету агротехнологій Антоніна Дробітько, завідувач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Валентина Гамаюнова. Із доповіддю на тему «Агропромисловий бізнес під призмою війни» виступив старший викладач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Ігор Бульба, який показав вплив військових дій на аграрний бізнес на прикладі фермерського господарства «Славутич» Баштанського району Миколаївської області. У заході взяли участь здобувачі вищої освіти спеціальності 193 «Геодезія та землеустрій» та доцент кафедри землеробства, геодезії та землеустрою Тетяна Манушкіна у рамках вивчення дисципліни «Основи екології».

Дякуємо науково-педагогічним працівникам та здобувачам вищої освіти кафедри екології Львівського національного університету природокористування за обговорення актуальних екологічних проблем щодо впливу військових дій на довкілля і аграрний сектор та можливість для обміну досвідом щодо вирішення актуальних екологічних проблем.







Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget