Сучасні підходи в раціональній годівлі кролів

У питанні харчової цінності м’ясної продукції, що отримується від сільськогосподарських тварин, кролятина по праву займає одне із провідних місць. Високий вміст вітамінів групи В, заліза, фосфору, кобальту, марганцю, фтору і калію, котрих значно більше, ніж в яловичині, баранині і свинині, формують його високу енергетичну цінність. Невелика кількість солей натрію роблять цей продукт незамінним у раціоні для немовлят. Кроляче м'ясо рекомендовано лікарями в дієтичному харчуванні, відмінно підходить для людей із порушеннями нормальної діяльності шлунково-кишкового тракту, алергічними та метаболічними захворюваннями.

Так, 16 березня 2023 року командою БІОТЕСТЛАБ, проведено вебінар щорічного навчального форуму на тему «Раціональна годівля кролів», в якій взяв участь асистент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Вадим Посухін. Спікер даного заходу Михайло Сичов, професор, завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів НУБІП України, експертно ознайомив присутніх з питаннями особливостей органів травлення кролів, кормами та нормами годівлі даних тварин залежно від їх статево-вікових груп та фізіологічного стану.

Отримані знання стануть цінним матеріалом для науково-педагогічних працівників, кролівників та всіх представників галузі тваринництва, що дбають про забезпечення продовольством та продуктами харчування нашої великої країни в такий нелегкий час.




Асистент кафедри ветеринарної медицини та гігієни 

Вадим ПОСУХІН

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ветеринарної медицини та гігієни

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget