У питанні харчової цінності м’ясної продукції, що отримується від сільськогосподарських тварин, кролятина по праву займає одне із провідних місць. Високий вміст вітамінів групи В, заліза, фосфору, кобальту, марганцю, фтору і калію, котрих значно більше, ніж в яловичині, баранині і свинині, формують його високу енергетичну цінність. Невелика кількість солей натрію роблять цей продукт незамінним у раціоні для немовлят. Кроляче м'ясо рекомендовано лікарями в дієтичному харчуванні, відмінно підходить для людей із порушеннями нормальної діяльності шлунково-кишкового тракту, алергічними та метаболічними захворюваннями.
Так, 16 березня 2023 року командою БІОТЕСТЛАБ, проведено вебінар щорічного навчального форуму на тему «Раціональна годівля кролів», в якій взяв участь асистент кафедри ветеринарної медицини та гігієни Вадим Посухін. Спікер даного заходу Михайло Сичов, професор, завідувач кафедри годівлі тварин та технології кормів НУБІП України, експертно ознайомив присутніх з питаннями особливостей органів травлення кролів, кормами та нормами годівлі даних тварин залежно від їх статево-вікових груп та фізіологічного стану.
Отримані знання стануть цінним матеріалом для науково-педагогічних працівників, кролівників та всіх представників галузі тваринництва, що дбають про забезпечення продовольством та продуктами харчування нашої великої країни в такий нелегкий час.
Асистент кафедри ветеринарної медицини та гігієни
Вадим ПОСУХІН
Дописати коментар
Click to see the code!
To insert emoticon you must added at least one space before the code.