СТОВБУРОВІ КЛІТИНИ – ЛІКИ ДЛЯ ОРГАНІЗМУ?..

Саме на теку тему відбулася лекція доктора біологічних наук, професора Олексія ДУГАНА з НТУУ "Київський політехнічний інститут імені І.Сікорського" в межах домовленості про академічний обмін для студентів-біотехнологів 4 курсу 29 березня 2023 р. За вибірковою компонентою дисциплін – "Генетична інженерія в тваринництві", здобувачі-бакалаври мали добру нагоду оцінити роль стовбурових клітин у генетичних і клітинних технологіях. 

Насамперед, лектор ознайомив слухачів із різноманіттям і диференціацією цих клітин, особливостями їх утворення й специфікою прояву цінних для біотехнологій властивостями. Було приділено увагу етичним питанням застосування тих біотехнологій для потреб Людства, а також довелося всім слухачам розширити свої горизонти щодо напрямів використання стовбурових клітин. Показ чималої кількості схем й діаграм тільки підкреслив віртуозність поданого професором матеріалу, який, дивлячись на зацікавленість студентів, запросив їх до навчання в магістратуру й аспірантуру свого університету. Приваблювала і простота подання матеріалу, і, одночасно, наукова наповненість матеріалу лекції. Тож байдужих не лишилося. А студенти професійно взяли участь у лекції та долучилися до школи знань вчених зі столиці. 

Тішить те, що матеріал вже став предметом жвавого обговорення і запитань про додаткову літературу з цього біотехнологічного напряму. А отже, біотехнологи Миколаївщини розвиваються і це їм вдається. Дякуємо професору О.М. ДУГАНУ за цінні знання й подарований молоді особистий досвід!










проф. Михайло ГИЛЬ 

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget