Міжнародний форум «Інноваційно-інвестиційний розвиток аграрної сфери – запорука продовольчої безпеки країни»

 

26 травня 2022 року відбувся Міжнародний форум «Інноваційно-інвестиційний розвиток аграрної сфери – запорука продовольчої безпеки країни». 

В’ячеслав Шебанін, ректор Миколаївського національного аграрного університету, у привітальному слові сказав – «На превеликий жаль, воєнний стан не дає нам можливості масштабно провести Міжнародний аграрний форум. 

Вдесяте ми проводимо традиційний міжнародний День поля з технології вирощування зернових колосових культур. Тут представлені унікальні посухо- і жаростійкі новинки селекції усіх вітчизняних та провідних закордонних центрів Німеччини, Австрії, Великої Британії, Чехії, Франції, Сербії, частина з яких вперше представлена в Україні».

Далі до слова запросили пана Георгія Решетілова, першого заступника Голови Миколаївської військової обласної адміністрації, що також у своєму вітальному виступі підіймав питання сучасної важкої ситуації в Україні та на аграрному ринку зокрема, та акцентував на значному внеску Миколаївського НАУ у сучасну науку та освіту. 

Далі продовжив роботу Форуму Олександр Новіков, проректор з наукової роботи МНАУ, та Микола Карпенко, директор Наукового парку МНАУ «Агроперспектива» з відеодемонстрацією сучасних селекційних досягнень Університету. 

Далі модератор анонсував пленарне та секційне засідання, на яких свої доповіді представили представники українських та закордонних університетів-партнерів, серед яких Арам Аристокесян з Університету прикладних наук Вайенштефан-Тріздорф (Німеччина), Борис Бойнчан, директор Державного науково-дослідного інституту польових культур «Селекція» (Республіка Молдова), Федір Карамавров, регіональний представник компанії MZURI (Польща), та інші. 

Загалом онлайн-захід відвідало понад 120 осіб, серед яких представники Державного університету Колорадо, США, пані Діна Намут-Коверт та пан Александр Адамович з Латвійського університету природничих наук та технологій. 

Завершити хочеться словами ректора Миколаївського національного аграрного університету В’ячеслава Шебаніна – «Я вірю, що наступного року ми знову зберемося на нашому інноваційному полігоні, але уже офлайн, в дружньому колі селекціонерів, технологів, аграріїв для спільного розв'язання питаня продовольчої безпеки».




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget