Зустріч стейкхолдера із здобувачами вищої освіти освітньої спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія й експертиза»

24 травня 2022 р. відбувся семінар на тему: «Ветеринарно-санітарний контроль і експертиза продуктів тваринного та рослинного походження» в онлайн-режимі, який провела начальник управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Миколаївської області Інна Едмундівна Дергач. На семінарі були присутні викладачі кафедри зоогігієни та ветеринарії, студенти академічних груп ВМ 1/1; ВМ 2/1; ВМ 3/1; ВМ 4/1 факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та технології.

На семінарі була представлена інформація про діяльність Головного управління Держпродспоживслужби Миколаївської області. Управління у своїй діяльності керується: Конституцією України та  законами України, указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України, актами Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, наказами та нормативними актами Міністерства аграрної політики та продовольства України, Державної служби з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Головного управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області, Положенням про Головне управління Держпродспоживслужби в Миколаївській області та цим Положенням, а також іншими нормативно-правовими актами. Завданням Управління є реалізація повноважень Держпродспоживслужби України по всій території Миколаївської області. Управління організовує та виконує у межах своїх повноважень вимоги законодавчих актів, які входять до їх компетенції  та здійснює систематичний контроль за їх реалізацією, розробляє пропозиції що до вдосконалення законодавства. Управління забезпечує проведення державного ветеринарно-санітарного  контролю та нагляду за здоров’ям тварин, безпечністю та якістю всіх  харчових продуктів, неїстівних продуктів  тваринного походження, кормів та інших товарів, охорони території України від занесення збудників особливо небезпечних хвороб, включених до списку Міжнародного епізоотичного бюро, з територій інших держав або карантинних зон. Управління здійснює державний ветеринарно-санітарний контроль та нагляд за: тваринами, харчовими продуктами, неїстівними продуктами тваринного походження, репродуктивним матеріалом, біологічними продуктами, патологічним матеріалом, ветеринарними препаратами, субстанціями, кормовими добавками, преміксами та кормами, засобами ветеринарної медицини, засобами догляду за тваринами та супутніми об’єктами, штамами мікроорганізмів, а також потужностями (об’єктами), що використовуються для їх виробництва, переробки, зберігання та обігу та ін.

Під час семінару у студентів виникали запитання до начальника щодо діяльності управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Миколаївської області під час військової ситуації в Україні.

Сподіваємося, що ця зустріч була корисною для студентів, які навчаються за освітньою спеціальністю 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

Дякуємо начальнику управління безпеки харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби Миколаївської області  І. Е. Дергач за плідну співпрацю із кафедрою зоогігієни та ветеринарії Миколаївського НАУ!



Доценти кафедри зоогігієни та ветеринарії 

І.Х. Лумедзе, А.О. Бондар 

факультет ТВППТСБ,кафедра зоогігієни та ветеринарії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget