Участь НПП кафедри рослинництва та садово-паркового господарства у Міжнародному форумі

 26 травня 2022 р. на базі Миколаївського національного аграрного університету відбувся Міжнародний форум «Інноваційно-інвестиційний розвиток аграрної сфери – запорука продовольчої безпеки країни» в якому взяли участь НПП кафедри рослинництва та садово-паркового господарства.  В рамках проведення форуму відбувся і День поля.  

З вітальним словом до учасників форуму звернувся ректор Миколаївського національного аграрного університету, академік НААН В’ячеслав Сергійович Шебанін.  

З доповідями на пленарному засіданні виступили видатні селекціонери, вчені українських та закордонних закладів вищої освіти та наукових установ. Зокрема, В'ячеслав Соколов, директор Селекційно-генетичного інституту; Борис Бойнчан, директор Державного науково-дослідного інституту польових культур «Селекція» (Республіка Молдова); Раїса Вожегова, голова Ради Науково-навчально-виробничого консорціуму «Південний», директор Інституту зрошуваного землеробства НААН; Світлана Каленська, завідувач кафедри рослинництва, Національний університет біоресурсів і природокористування України; Михайло Федорчук, професор кафедри рослинництва та СПГ МНАУ, Валентина Гамаюнова, завідувач кафедри землеробства, геодезії та землеустрою МНАУ та інші.

Під час проведення форуму були розглянуті питання щодо значення насіннєвої селекції в умовах глобальних змін клімату; удосконалення процесів і технологій вирощування сільськогосподарських культур; новітньої інженерії у сільському господарстві; використання сучасних біопрепаратів у сільському господарстві; значення родючості ґрунтів у забезпеченні продуктивності галузі, а також шляхи збереження та відтворення ґрунтів та ін.

Колектив кафедри рослинництва та садово-паркового господарства щиро дякує організаторам форуму, зокрема ректору Миколаївського національного аграрного університету В’ячеславу Сергійовичу Шебаніну, за можливість обмінятись досвідом, інформацією та поспілкуватись!











Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget