Дослідження нових перспективних видів рослин НПП кафедри рослинництва та СПГ

 Не зважаючи на воєнний стан, науково-педагогічні працівники кафедри рослинництва Миколаївського національного аграрного університету продовжують дослідження нових перспективних видів рослин в умовах півдня України. Так, д-р с.-г. наук, професором Федорчуком М. І. проведено огляд рослин Азиміни трилопатевої (Asimina triloba) та заміри листкового апарату рослин та квіток.

Азиміна, або як її ще називають «бананове дерево» є унікальною фруктової культурою з високою поживною цінністю, стійкістю до хвороб та шкідників, морозостійкістю та невибагливістю. Тому вона має величезний потенціал на ринку свіжих, перероблених та консервованих продуктів.

Свіжі плоди Asimina triloba зазвичай їдять сирими, охолодженим або при кімнатній температурі. Однак, вони можуть зберігатися 2-3 дні при кімнатній температурі, або близько тижня при охолодженні. М'якуш плодів також часто використовують у десертах, додають у морозиво або млинці, а також в сокові суміші. Листя, багате на природні інсектициди, а також гілки та кора азиміни можуть бути використані як органічний пестицид.






Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget