Конференція "Антикорупція у вищій освіті"

На запрошення Національного агенства з питань запобігання корупціїї ще 24 лютого 2022 року мав відбутися перший загальнонаціональний  Форум з антикорупції у сфері вищої освіти. Але, з вторгенням російських віськ до України, захід був скасований. Всерівно український народ незламний, оговтавшись та дякуючи ВСУ, розпочали активно працювати. Тому, 11 травня 2022 року відбулася запланована зустріч у вигляді онлайн-конференції "Антикорупція у вищій освіті", в якій прийняла участь Л.Ю.Прогонюк, доцент кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки.

Спікерами конференції були представники Національного агенства з питань запобігання корупції, Міністерства освіти і науки України, закладів вищої освіти України, експерти громадськості.

У ході Форуму обговорювалися наступні питання: шляхи мінімізації корупційних ризиків у вищій освіті; особливості професії уповноваженого з антикорупційної діяльності закладу вищої освіти; роль керівника у запобіганні корупції у ЗВО; розвиток освіти  у сфері антикорупції НАЗК.

Під час зустрічі було презентовано унікальні напрацювання проєкту "Антикорупційний комплекс у вишах: від визначення ризиків до їх подолання":

- реєстр корупційних ризиків вищої освіти в Україні;

- аналітичний огляду "ТОП корупційних ризиків у вищий освіті";

-аналітичний звіт "Оцінка стану розвитку інституту антикорупційного уповноваженого у сфері вищої освіти: питання та рекомендації";

- право просвітнього відео, постерів та навчальних матеріалів із взаємодії студенства та уповноваженого з питань запобігання та виявлення корупції у закладах вищо їосвіти.

Дякуємо організаторам конференції за змістовну та насичену інформацію!





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget