Академічна доброчесність: проблеми реалізації та відповідальність

Під такою назвою 24 травня 2022 року пройшла відкрита лекція експерта Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти в Україні, члена ГЕР зі спеціальності «Механічна інженерія», Погребняка Андрія Володимировича, доктора технічних наук, професора кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Університету митної справи та фінансів для здобувачів спеціальності 181-«Харчові технології» всіх курсів і освітніх програм та викладачів кафедри технології переробки, стандартизації і сертифікації продукції тваринництва. 

Останні роки постала гостро проблема академічної доброчесності. Поява сучасних електронних пристроїв, які дозволяють не лише активно користуватися інформаційними ресурсами світових електронних джерел, але й використовувати чужу інформацію, як свою. 

Зручність використання міжнародних електронних мереж, дозволяє самостійно опрацьовувати значну частку матеріалу за навчальною програмою, виконувати розрахункові завдання, реферати, курсові проєкти, кваліфікаційні роботи. Одночасно є можливість копіювати результати чужої праці й видавати їх за свої. Освітній процес побудований таким чином, що саме індивідуальне виконання всіх завдань, передбачених навчальною дисципліною, дозволяє отримати фундаментальні знання, які в комплексі забезпечують теоретичну фахову підготовку. Тому доброчесність, яка включає чесність, відповідальність, гідність, повагу до результатів праці інших і повинна бути основною рисою кожного здобувача освіти. Саме на цих аспектах якісного навчання наголосив професор Погребняк А.В. Одночасно, лектор акцентував увагу на відповідну академічну доброчесність і з боку викладачів. Розповів здобувачам, як реагувати на прояви корупції, до кого звертатися.

Цікава лекція Андрія Володимировича, дозволила здобувачам чітко зрозуміти основні поняття і принципи академічної доброчесності. І, сподіваємося, слідувати ним під час навчання в Університеті та в подальшому своєму житті.




Кафедра ТПССПТ

 

факультет ТВППТСБ,кафедра ТПССПТ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget