Лекційне заняття з дисципліни «Акушерство та гінекологія»

Неплідність та яловість тварин, є одними з найбільш розповсюджених причин, що завдають значних збитків галузі тваринництва на ґрунті недоотримання приплоду та молока, а також затрат коштів на утримання та лікування неплідних тварин. Як неплідність, так і яловість не просто виявити. Це вимагає скрупульозної роботи, через свою поширеність, немає господарства, де би їх не було.

Саме тому з метою ознайомлення та вивчення цієї важливої теми, 17 травня 2022 року асистентом кафедри зоогігієни та ветеринарії Вадимом Посухіним було проведено лекційне заняття з дисципліни « Акушерство та гінекологія » на тему: «Неплідність сільськогосподарських тварин» для здобувачів освітнього рівня магістр першого курсу.

Завдяки заняттю здобувачі дізналися щодо:

- загальної характеристики неплідності та яловості, класифікації їх походження, особливостей прояву та методів профілактики, явищ: фримартинізму, інфантильності, гермафродитизму, крипторхізму;

- акушерсько-гінекологічної диспансеризації, клінічного огляду тварин, біохімічних аналізів крові, ветеринарного контролю за перебігом післяродового періоду.

Лекційне заняття проходило на платформі Zoom, із застосуванням презентації PowerPoint, та демонстрацією відеоматеріалу в YouTube.






Асистент кафедри зоогігієни та ветеринарії Вадим ПОСУХІН

 

факультет ТВППТСБ,кафедра зоогігієни та ветеринарії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget