Підвищення кваліфікації за курсом «Діджиталізація результатів наукових досліджень»

Відкритість результатів досліджень науковців суттєво змінила вимоги до їх діяльності. По-перше, майже абсолютна відкритість науки стимулює не лише правильне оформлення наукових профілів, а й правильне їх використання. По-друге, необхідно підтверджувати свої авторські права на публікації, а по-третє – наукові профілі слугують для якнайкращого представлення власних наукових праць у наукових рейтингах та міжнародних рейтингах університетів. Не менш важливе значення для сучасних науковців має подання публікацій до друку у наукові журнали та конференції відкритого доступу, їх рецензування та публікація. 

Досягненню саме таких цілей був присвячений курс підвищення кваліфікації «Діджиталізація результатів наукових досліджень», організований Університетом економіки та права «КРОК», в якому взяли участь НПП кафедри фінансів, банківської справи та страхування МНАУ.

В рамках курсу були заслухані наступні теми: «Особливості інтерфейсу наукових профілів та їх взаємозв’язок: Google scholar, ORCID, Publon, Scopus»; «Особливості подання та рецензування рукописів на платформи Open journal system, Open conference system, Open monograph press»; «Створення профілів у наукових репозитаріях для підвищення цитування праць авторів». 

Результатом роботи на курсі є отримання викладачами сертифікатів, а також подальший розвиток професійних компетенцій та навичок використання інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій у науковому процесі. 

Дякуємо організаторам та лектору Ірині Петрівні Мігус за можливість удосконалення своїх компетенцій!








Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget