Заняття зі слухачами курсів робітничої професії «Плодоовочівник» на кафедрі виноградарства та плодоовочівництва

Співробітники кафедри виноградарства та плодоовочівництва вже багато років співпрацюють із центром підготовки робітничих професій МНАУ, надаючи освітні та практичні послуги з підготовки робітників спеціальності 6111 «Плодоовочівник». Не став винятком і цей навчальний рік. Сімнадцять студентів факультету агротехнологій виявили бажання здобути цю актуальну професію для аграрного сектору країни.
Лекції та практичні заняття з овочівництва закритого ґрунту проходять як в аудиторіях так і теплиці біля навчального корпусу, на яких слухачі курсів  набувають практичних знань і умінь, а саме враховуючи біологію овочевих культур, їх вимоги до умов вирощування своєчасно проводити технологічні заходи догляду за посівами.
Так, 9.02.24 року слухачі курсів закріплювали знання із технології вирощування овочевих культур у закритому ґрунті в навчальній теплиці. Заняття на тему «Метод розсади в овочівництві» проводила канд. с.-г. наук, доцент Нікончук Н.В. На практичному занятті вивчали спосіб вирощування овочевих культур, за якого рослини в теплиці спочатку висівають загущено, а після сходів у фазі сім’ядолей, чи на початку утворення перших справжніх листків пересаджують у місця з оптимальною площею живлення. Використовуючи отримані теоретичні знання на лекційному занятті, студенти проводили пікірування сіянців зеленних культур, а саме салату, кропу, петрушки листкової.
Сподіваємося, що набутий досвід із вирощування овочевих культур у спорудах закритого ґрунту стане в нагоді майбутнім овочівникам, які будуть забезпечувати населення свіжою вітамінною продукцією протягом року, зменшуючи залежність споживачів від імпортних овочів.



Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget