ОДИН ДЕНЬ ІЗ ЖИТТЯ ВОЛОНТЕРА

Повномасштабна війна змінила впорядкований спосіб життя мільйонів українців, змусила багатьох людей опинитися у скрутній ситуації. Окрім допомоги держави, на поміч прийшли і волонтери. 

Активно долучилися до волонтерського руху студенти факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва, стандартизації та біотехнології Миколаївського НАУ.

Артем КВАСНИЦЯ, студент академічної групи БТ 4/1, який з перших днів клятої війни працював волонтером у Лікарні швидкої медичної допомоги м. Миколаєва (ЛШМД) в якості санітара, допомагаючи медичному персоналу з важкопораненими бійцями. Також, поряд із Артемом у лікарні працював й інший студент-біотехнолог, одногрупник Артема, Костянтин ПЕХЛАК. Зараз Артем КВАСНИЦЯ працює у волонтерському пункті «СПАС», також у благодійному фонді «Серце України» від козацької громади та Миколаївської-спортивної Козацької школи «Зграя», де бере активну участь у допомозі військовим, постачають продукти харчування та засоби особистої гігієни на фронт. Навіть побувавши в зоні бойових дій, де влітку військовим готував їжу. За кропітку працю волонтер Артем КВАСНИЦЯ був відзначений Миколаївською обласною військовою адміністрацією та отримав грамоту із рук голови Миколаївської обласної військової адміністрації Віталія КІМА.

 

Дар’я ШУЛЬГА, студентка академічної групи Т 1/1, здійснює активну волонтерську діяльність на деокупованих територіях, активно співпрацює зі штабом Червоного Хреста та координує матеріальну та психологічну допомогу сім’ям, що того потребують.

Активну волонтерську діяльність розгорнули і студенти академічних груп БТ 2/1 та БТ 3/1. Марина ПАКЛІНА виготовляє окопні свічки для військових та передає їх на передову. Софія САМАРСЬКА та Анна ТІТОВА проводять різні майстер-класи для діток, які є внутрішньо-переміщеними особами, що постраждали внаслідок російської агресії. Анна ГОНЧАР разом із сестрою оголошують та постійно здійснюють постійні збори коштів у соціальних мережах для потреб наших мужніх військових.

Багато студентів факультету долучаються і до здачі крові у Центрі переливання крові Миколаївської обласної станції переливання крові Миколаївської обласної ради. Це Олексій ШПАКОВ з академічної групи БТ 2/1, Данило КАЛМИКОВ з академічної групи ВМ 4/1 (до речі, Данило є двічі постраждалим від рук російського окупанта – спочатку їхній дім був зруйнований агресором у Мар′їнці Донецької області у 2014 році, а у 2022 році Данила спіткала війна вже у Миколаєві), Нікіта ДУБІНІН  з академічної групи ХТ 3/2, який здає не тільки кров для військових, але й активно долучається волонтером до масових робіт. А саме, як син військового, який зараз боронить кордони нашої незламної УКРАЇНИ та стоїть на захисті нашої держави, був у зоні бойових дій та також готував їжу як військовим, так і постраждалим, доправляв гуманітарну допомогу до зони бойових дій та робив ще багато чого іншого у складі волонтерських організацій. Анжела БАНДУРА з академічної група ХТ2/2, самостійно розвернула цілий штаб гуманітарної допомоги: збирала все необхідне для постраждалих від російської агресії у вигляді продуктів харчування, засобів гігієни, медикаментів, одягу, пакувала та пересилала на деокуповані території Миколаївської та Херсонської областей.





І це тільки деякі приклади волонтерської діяльності студентів факультету ТВППТСБ. А ще багато студентів, які співпрацюють з Червоним Хрестом, здійснюють волонтерство на соціальних роботах, залучаються і залучають до здачі крові, донатять і створюють рухи задля допомоги нашим славетним воїнам Збройних Сил України, нашим ангелам-охоронцям.
Ми пишаємося активною життєвою позицією наших студентів, які своїм прикладом надихають на добрі справи та спрямовують свої вміння, час, здібності в різні сфери волонтерської діяльності. 
РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ!! СЛАВА УКРАЇНІ!!! РАЗОМ МИ НЕПЕРЕМОЖНІ!!!

Заступниця декана факультету, 
доцент Олена КАРАТЄЄВА

факультет ТВППТСБ

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget