«Прожарка» Закону про акціонерні товариства

04 жовтня 2022 р. в рамках вивчення дисциплін «Законодавство і право в АПК» (викладачка – Гусенко А.А., старший викладач кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки) та «Господарське право» (викладачка – Прогонюк Л.Ю., канд. юрид. наук, доцент кафедри публічного управління та адміністрування і міжнародної економіки) здобувачі вищої освіти гр. Агроінж.М2/1 та гр.ПУА 2/1 прийняли участь у заході ««Прожарка» Закону про акціонерні товариства», який було організовано Асоціацією правників України.

27 липня 2022 р. Верховна Рада ухвалила Закон «Про акціонерні товариства» (законопроєкт № 2493), який передано на підпис Президенту. Цей закон, за винятком низки норм, набуває чинності з 1 січня 2023 р., змінюючи Закон України «Про акціонерні товариства» від 2008 р.

Прийняття Закону пов’язане з необхідність підвищення рівня корпоративного управління в господарських товариствах з огляду на європейські практики та стандарти, що сприятиме захисту прав інвесторів і розширенню можливостей для залучення капіталу. 

В ході обговорення законопроекту здобувачі вищої освіти дізналися, що перебуваючи на розгляді Парламенту з листопада 2019 р., і другого читання, до нього було внесено понад 900 поправок. 

Дякуємо Асоціації правників України за пізнавальний захід!

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget