Досліджуємо нові культури: шафран посівний (Crocus sativus)
Студенти освітньої-наукової програми підготовки здобувачів вищої освіти «Агрономія» другого (магістерського) рівня вищої освіти за спеціальністю 201 Агрономія під керівництвом доцента кафедри рослинництва та садово-паркового господарства Миколайчук В. Г. продовжують вивчати нові та малопоширені культури. На навчально-дослідних ділянках філії кафедри рослинництва та садово-паркового господарства закладені польові досліди з встановлення оптимальних строків висаджування бульбоцибулин шафрану посівного (Crocus sativus) та їх вплив на продуктивність приймочок, які є цінною сировиною для отримання найдорожчих у світі прянощів, що мають аналогічну назву. Дослідження агротехнічних заходів вирощування цієї цінної і дорогої культури в умовах півдня України, дозволить залучити до виробництва сировини шафрану посівного власників невеликих ділянок та об’єднати їх у спеціалізовані кооперативи.
Дописати коментар