Контроль якості сировини та готової продукції на харчовому підприємстві за вимогами НТД

Лекцію для здобувачів ОС 181 – «Харчові технології», СВО «Бакалавр», ХТ 3/1, ХТ 3/2, ХТ 4/1 за темою «Контроль якості сировини та готової продукції на харчовому підприємстві за вимогами НТД» прочитала технолог із нормативної документації ТОВ «Торговий Дім Левада» Тищенко Наталя Вікторівна. Здобувачі заслухали цікаву інформацію із вуст фахівця, який безпосередньо відповідає за документальний супровід сировини, що надходить на підприємство, реалізацію готової продукції, розробки нової продукції, її впровадження тощо.

Основний акцент лекції був зроблений на сукупну відповідальність усіх виробничих ланок, за суворий контроль якості на всіх етапах виробництва. Присутні на лекції дізналися від Наталі Вікторівни за нововведення при розробці ТУ України, порядок затвердження і реєстрації. 

Враховуючи асортимент виробів, який випускає ТОВ «Торговий Дім Левада», тема охоплювала вимоги НТД до різних видів сировини, які вивчаються в навчальній дисципліні «Технологія виробництва кулінарної продукції», а також, до деяких видів готової продукції. На підприємство надходить багато різної сировини, в тому числі і рослинної. Матеріал лекції дозволив здобувачам ознайомитися із вимогами до неї. Ця інформація відповідає тематичному напрямку дисципліни «Технологія консервування плодів та овочів», яка викладається ОС 181 – «Харчові технології», СВО «Бакалавр» для груп ХТ 3/1, ХТ 3/2. Адже постачальником сировини для переробних підприємств є заводи з первинної переробки, зокрема, консервні заводи. 

У цілому, розділити сировину в харчовій промисловості практично неможливо, тому що готова продукція однієї галузі є сировиною для іншої. Однак, мета у всіх харчових підприємств одна – забезпечити споживачів високоякісною готовою продукцією.






Доцент кафедри ППТтаХТ  О.М. Савінок  

факультет ТВППТСБ,кафедра переробки продукції тваринництва та харчових технологій

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget