Поглиблюємо співпрацю університетської науки із академічною

20 жовтня 2022 року в освітньому процесі підготовки здобувачів третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти спеціальностей 091 «Біологія» та 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» Інституту розведення і генетики тварин імені М.В.Зубця взяв участь професор кафедри біотехнології та біоінженерії, доктор біологічних наук, професор Сергій КРАМАРЕНКО.

Ним було прочитано лекцію на тему «Використання сучасних інформаційно-статистичних методів дослідження в генетиці та селекції тварин», в якій було розглянуто питання використання мікросателітів ДНК в скотарстві та свинарстві. Основну увагу було приділено таким малодослідженим аспектам використання мікросателітів ДНК, як наслідки внутрішньопородної стратифікації, пошук зв’язків із показниками продуктивності та оцінка можливого використання цих зв’язків у маркер-допоміжній селекції, в т.ч. оцінювання кореляції між гетерозиготністю за мікросателітами ДНК та ознаками продуктивності, а також оцінювання негативних наслідків популяційно-генетичних процесів для малочисельних та автохтонних порід.

Важливим є те, що певну частину викладених під час лекції аспірантам результатів було отримано саме при проведенні спільних досліджень викладачами кафедри біотехнології та біоінженерії із провідними вченими-генетиками Інституту розведення і генетики тварин НААН.

Наслідками даного заходу була домовленість щодо подальшого співробітництва між Миколаївським НАУ та Інститутом як у науковій сфері, так і в організації проведення гостьових лекцій для аспірантів.  




Професор кафедри біотехнології та біоінженерії, 

доктор біологічних наук, професор 

Сергій КРАМАРЕНКО

 

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget