Меморандум про співпрацю між Миколаївським національним аграрним університетом (МНАУ) та Інститутом селекції зернових культур м. Порумбень (Молдова) підписано!

27 березня 2024 року факультет агротехнологій Миколаївського національного аграрного університету (МНАУ) та Інститут селекції зернових культур м. Порумбень, Молдова підписали Меморандум про співпрацю.

Уповноважені представники від наукових установ виступили:

Від Миколаївського Національного Аграрного Університету: ректор, доктор технічних наук, професор, академік НААН В’ячеслав ШЕБАНІН. 

Від Інституту селекції зернових культур: директор, доктор наук, професор Анатолій СПІВАЧЕНКО.

Координатором від МНАУ виступив завідувач кафедри ґрунтознавства та агрохімії доктор наук, професор Михайло ФЕДОРЧУК.

Миколаївський національний аграрний університет та Інститут селекції зернових культур м. Порумбень, визнаючи важливість розвитку наукової та освітньої співпраці в галузі селекції та насінництва зернових культур, домовилися про налагодження та поглиблення наукової та освітньої співпраці між МНАУ та Інститутом селекції зернових культур м. Порумбень.

Сторони співпрацюватимуть у таких напрямках:

спільні наукові дослідження з селекції та насінництва зернових та кормових культур;

обмін науковими кадрами та студентами;

організація спільних конференцій, семінарів та інших наукових заходів;

публікація наукових статей та книг;

розробка та впровадження нових освітніх програм;

спільне використання наукової інфраструктури.

Меморандум є першим кроком до укладення довгострокових договорів, створення спільних підприємств, початок досліджень щодо зернових та нішових культур.

Цей документ визначає стратегічний курс співпраці між Університетом та Асоціацією у сфері розвитку технологій вирощування та переробки зернових культур. Зокрема, Меморандум передбачає обмін досвідом, спільні науково-дослідні проєкти, організацію спільних заходів та інші форми співпраці, спрямовані на підвищення якості продукції та розвиток галузі в цілому. Ця ініціатива сприятиме вдосконаленню агротехнік, підвищенню конкурентоспроможності вітчизняних виробників та розширенню асортименту вирощуваних культур, користь від яких отримують як споживачі, так і виробники національного рівня.

Щиро дякуємо колегам за співпрацю і бажаємо вам енергії, сил, терпіння,  і нових професійних успіхів! 




Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget