Лекція з мінної безпеки

21 березня 2024 року на інженерно-енергетичному факультеті було проведено навчальну лекцію з мінної безпеки від представників NPA (Норвезька народна допомога) та ДСНС Миколаївської області для студентів 2-4 курсів. Ця організація займається протимінною діяльністю, ознайомленням цивільного населення з алгоритмом дій при виявленні вибухонебезпечних предметів, виявленням та ліквідацією мін. Також активно співпрацюють із кінологічним центром ДСНС.

На лекції розповіли про дію протипіхотних та протитранспортних мін, осколкових снарядів. Наголосили на загрозі залишків від боєприпасів.  Повідомлено про небезпеку та принцип спрацювання  мін різноманітної форми, саморобних вибухових пристроїв, мінних пасток (таких як м’яка іграшка, книжка, сумочка…). Розповіли, що міни ніколи не ставляться по одній, що там де знайшли одну, неподалік є ще з десяток. 

Нагадали студентам про карну відповідальність за зберігання боєприпасів та зброї. Ознайомили здобувачів з ознаками небезпечних територій. 

Також було обговорено алгоритми дій при знаходженні мін, при потраплянні на мінне поле та у ситуації, коли стали свідком мінного інциденту. 

Три золотих правила, які можуть врятувати життя: 

1) не чіпай! 

2) не підходь! 

3) телефонуй 101!

На згадку про цю подію кожному студенту видали пам’ятку «Готовність та захист у випадку збройного конфлікту».

Після лекції всі студенти виявили бажання поспілкуватись із представниками NPA та іноземним гостем. 


інженерно-енергетичний факультет,кафедра електроенергетики електротехніки та електромеханіки

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget