Засідання наукового гуртка «ОРГАНІК»

Важливою тенденцією розвитку українського плодоовочівництва є прагнення отримувати екологічно безпечну продукцію. Тому більшість агровиробників намагається уникати надмірного пестицидного навантаження, поступово витісняючи хімічні засоби захисту рослин біологічними.

Перспективною альтернативою синтетичним препаратам для захисту агроценозів від шкідливих об’єктів можуть стати комахи, які паразитують на певних видах шкодочинних організмів. Їх застосування відкриває нові перспективи для розвитку сучасних систем інтегрованого захисту, орієнтованих на отримання органічної та екологічно чистої продукції.

Також в останні роки науковці звертають увагу на значення лісових смуг, більшість яких сягають віку 55-60 років, за цей час у них сформувалася своя особлива екосистема і, як продуценти, вони стали першою ланкою різноманітних складних трофічних ланцюгів, а також осередком для збереження біорізноманіття, а тому можуть виконувати роль екологічних коридорів та сполучати фрагментовані ділянки лісових насаджень, об’єктів природно-заповідного фонду, тобто бути частиною Екомережі.

 Ці питання були розглянуті 25 березня 2024 р. на черговому засіданні наукового гуртка «ОРГАНІК» за темою «Застосування ентомоакарифагів для захисту овочевих і плодово-ягідних культур та полезахисних  насаджень». Науковий керівник гуртка доцент кафедри рослинництва та садово-паркового господарства, канд. с.-г. наук Хоненко Л. Г. 





Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget