ЯК ПІДТРИМУВАТИ СЕБЕ, ЯКЩО Я ПЕРЕЖИВАЮ СТРЕС?

Війна в Україні стала стресом для усіх учасників освітнього процесу. З огляду на існуючу загрозу психічному здоров’ю учасників освітнього процесу внаслідок збройної агресії країни-сусіда та оголошення в Україні воєнного стану, важливо навчитися самому опановувати свої емоції, а також - допомагати у цьому іншим.

Саме з цією метою 30 січня 2023 року на кафедрі біотехнології та біоінженерії Миколаївського НАУ для студентів групи БТ1/1 було проведено кураторську годину «Як підтримувати себе, якщо я переживаю стрес?». Куратор Ірина ЛЮТА розповіла здобувачам вищої освіти про поняття стресу та його види, ознайомила їх з різними техніками подолання стресу та профілактикою, яка допоможе справлятися зі стресовими ситуаціями та зменшить їх вплив. Студенти із задоволенням перевірили на собі прогресивну м’язову релаксацію за Джейкобсоном, яка має просту методику проти стресу та тривожності.

Пам’ятайте, що відчувати тривогу, занепокоєння та страх в той час, коли навколо вас бойові дії, а країна в стані війни - нормально. Це прийнятна реакція вашої психіки та організму на ситуацію, що склалася.

Бережіть себе! Перемога за Україною!




Асистент кафедри біотехнології та біоінженерії Ірина ЛЮТА

факультет ТВППТСБ,кафедра біотехнології та біоінженерії

Дописати коментар

[disqus][facebook]

MKRdezign

Контактна форма

Назва

Електронна пошта *

Повідомлення *

На платформі Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget